Lista funcționarilor și politicienilor ucraineni conturile cărora au fost blocate de UE

Publicația oficiala a Uniunii Europene EUR-Lex a publicat lista cu 18 cetățeni ucraineni suspectați de deturnarea fondurilor publice și implicarea în încălcarea drepturilor omului în Ucraina .

Conform rezoluției CE  nr. 208/2014 din 05 martie 2014 din 5 martie  care ” prevede înghețarea fondurilor și a resurselor economice ale persoanelor , anumitor responsabili pentru deturnare de fonduri publice ucrainene și pe cei responsabili de încălcarea drepturilor omului în Ucraina , persoane fizice și juridice , organizațiile afiliate și organismelor în scopul de a consolida și de a sprijini statul de drept și respectarea drepturilor omului în Ucraina . ”

Lista persoanelor vizate:

Viktor Ianukovici și fiii lui Alexander și Victor ,

ex-ministrul de Interne Vitaly Zakharchenko

fostul procuror general Viktor Pshonka și fiul său , deputatul din Partidul Regiunilor Artem Pshonka

fostul șef al SBU Alexander Yakymenko și Igor Kalinin

fostul presedinte adjunct al administrației prezidențiale Andriy Portnov ,

fostul ministru al Justiției Olena Lukash , fostul șef al administrației prezidențiale Andriy Klyuyev și fratele său , Poporului adjunct Serghei Klyuyev

fostul adjunct al ministrului de Interne Viktor Ratushniak ,

Ex – prim-ministru Mykola Azarov și fiul său , deputatul din Partidul Regiunilor Alexei Azarov , om de afaceri ucrainean Serghei Kurchenko ,

fostul ministru al Educației , Dmitri Tabachnik ,

fostul ministru al Sănătății, Raisa Bogatyreva .

Această listă poate fi modificată cu o justificare corespunzătoare.

Decretul a fost publicat în noaptea de joi 6 martie . Acesta a intrat în vigoare la data publicării și este valabil timp de un an – până la 06 martie 2015 .

Rezoluția afirmă că ” toate fondurile și resursele economice deținute sau controlate ” de către orice persoană menționată în cerere ” ar trebui să fie înghețate . ” În plus , ” nu ar trebui să fie puse la dispoziție , în mod direct sau indirect , orice fonduri sau resurse economice . ”

Ca raportate anterior , ministrul britanic de finanțe George Osborne a spus sancțiuni economice pe teritoriul a 18 de cetățeni ucraineni UE suspectați de corupție , fără a specifica numele lor .

Înainte de aceasta , Consiliul UE a aprobat, miercuri sancțiuni împotriva 18 de persoane , cu scopul de congelare și de rambursare a fondurilor deturnate de statul ucrainean .

Cu câteva ore mai devreme , ministrul de externe Edgars RINKĒVIČS a decis să interzică intrarea în Letonia 18 foști oficiali ucraineni de rang înalt pentru o perioadă nedeterminată , a căror listă este exact aceeași listă a UE .

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*
Website