VLADIMIR PUTIN – CONDUCĂTORUL DE OȘTI

putin ocupant sangerosPentru a scri rândurile de mai jos, m-am ajutat și folosit de câțiva autori și filosofi antici chinezi, sper că nu se vor supăra. În aceste momente, cât tu citești aceste rânduri, are loc un război, război uneltit încă din 2009 , trecut în faze active din decembrie 2013.

Războiul – calea înșelăciunii, înșelăciunea – calea războiului

Înainte de a fi uneltit această campanie în vest, Putin și-a dat seama, sau a citit undeva, sau a fost îndrumat de cineva că nu poți duce cu succes un război fără a minți inamicul. Fiecare dintre părțile care se războiesc au așteptări diferite de la lupte și confruntări. Pentru a rezolva o problemă, primul pas este să recunoști că ai o problemă. Cu certitudine și tărie de caracter duce război în acest moment doar Federația Rusă, cu toate elementele aferente unui război incluse. Ucrainenii chiar dacă critică dur acțiunile “fraților” de la est, nu că nu ar avea un plan bun de a lupta împotriva agresorului, de la distanță el pare că lipsește de tot. Că e de vină vidul de putere de la Kiev sau lipsa substanței și ființei naționale sau alte circumstanțe contează mai puțin – Putin are un plan, el merge strună, fiecare pas e gândit, fiecare declarație e calculată, cu câte mutări în față vede Putin știe doar el și asta îl face puternic. Planul Ucrainei în momentul de față pare doar unul – speranța că rusul se va opri eventual și ei vor avea timp să-și uneltească o strategie de reîntregire. E greu să-ți imaginezi un război în care ambele părți ar cunoaște rezultatul final și rezultatul ar coincide. Orice război cere înșelăciune, fără înșelăciune războiul e un simplu masacru.

Prin minciună și dezinformare Putin a luat Crimeea. Prin minciună anexează acum alte două regiuni din estul Ucrainei. Când era departe, el arăta că e aproape. Când avea un as în mânecă, Putin arăta că nu avea. Spunea că nu are trupe în Crimeea când de fapt avea. Când spunea că în est sunt cetățeni indignați de guvernul de la Kiev, avea de fapt trupe de elită. Când toți erau convinși că în est sunt trupe de elită rusești, și-a retras trupele, lăsând în spate localnici gata de orice pentru 100 dolari SUA / zi.  Când arăta ceva, el convingea lumea că nu arată nimic. Când era puternic, Putin arăta că e slab. Când nu vroia ceva, el arăta că vroia.
Putin știe că nu poate minți fără a risca să se implice în război. Arta războiului este arta loviturii cu ceva dur în ceva gol, asemeni pietrei peste ou. Nu poate fi înfrântă o asemenea lovitură. Lovind cu ceva dur peste ceva dur, obții doar scântei. Ambele părți au pierderi majore. Versiune sângeroasă de dezarmare. Chiar dacă Putin e mai puternic la toate capitolele, el caută unde adversarul său este și mai neputincios.

Ucraina aduce 5 învinuiri Federației Ruse. Federația Rusă alege învinuirea cu cele mai slabe argumente, doborându-o pune sub semn de întrebare și celelalte 4 învinuiri. Distrugând cel mai slab argument, ucigând cel mai slab inamic, Putin își întărește pozițiile, se apropie de victorie.

La început el atacă cele mai vulnerabile regiuni. Orice victorie pentru el trebuie să fie o victorie ușoară, altfel nu e chiar victorie. De aceea Putin s-a pregătit minuțios de această campanie, și-a întărit granițele și și-a făcut rost de suficiente resurse și provizii, bani și materie primă.

Vladimir Putin este un bun conducător de oști. Cel mai bun din toți contemporanii. Lumei “civilizate” nu-i putea trece prin cap asemenea răsturnări de situații în est. Nici azi nu îl tratează nimeni serios și el se folosește de asta cu desăvârșire. După ce Rogozin, vice-premierul Federației Ruse, a făcut o “glumă” despre bombardarea unei țări NATO, președintele respectivei țări la numit alcoolic, act nesăbuit, zic eu. Nimic nu-i întâmplător în acest război și nimic nu-i în zadar. După cum i se materializează gândurile a avea asemenea abordări e imatur.  Nimeni nu știe ce a zămislit Putin și care-i sunt de fapt intențiile, care-i sunt aliații, așii, gândurile. Nu-i oare măreață o asemenea situație?

Putin va fi oprit doar dacă intențiile-i vor fi descifrate în totalitate sau aproape în totalitate și dacă planul contra va fi mai bun, îi va zădărnici intențiile, îi va face aliații să se răzgândească. Și atunci ce va pierde Putin? Paradoxal, dar nimic, va rămâne cu granițele-i actuale. Dacă nici asta nu e genial, atunci eu nu am văzut genialitatea cât am trăit.

V-am avertizat, acum și voi știți. Putin nu se va opri la Nistru.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “VLADIMIR PUTIN – CONDUCĂTORUL DE OȘTI

    • Eu cred că noi nu știm exact ce aliați are Rusia. Nu sunt excluși și unii din UE.

  1. Sigur are aliati si din Europa care deocamdata asteapta momentul sa intervina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*
Website