Bombardiere rusești au zburat peste Canalul Mânecii – Marea Britanie în alertă

Tu-95MS în misiune

Tu-95MS în misiune

Guvernul britanic a convocat joi, 29 ianuarie, pe ambasadorul rus să-l întrebe de ce 2 bombardiere rusești au zburat peste Canalul Mânecii în ziua precedentă, forțând autoritățile britanice să redirecționeze aviația civilă.

„Manevrele de aeronave rusești de ieri fac parte din creșterea tiparului de operațiuni în afara ariei de operare a aviației rusești,”  a declarat guvernul britanic joi. Avioane militare britanice au decolat pentru a intercepta aeronavele rusești, care nu au intrat în spațiul aerian suveran al Marei Britanii.

Întâlnirea dintre ambasadorul rus, Alexander Vladimirovich Yakovenko, și un înalt oficial din

Mai multe modificații Tu-95 și B52N

Mai multe modificații Tu-95 și B52N

Ministerul de Externe al Marei Britanii, vine într-un moment de tensiune sporită între Rusia și Occident. Președintele rus Vladimir Putin în această săptămână este acuzat de o escaladare a violenței în estul Ucrainei asupra guvernului pro-occidental de la Kiev. SUA și liderii europeni au amenințat că vor întări sancțiunile împotriva Moscovei dacă aceasta nu va retrage trupele și armamentul rusesc din estul Ucrainei.

Avioane militare rusești au fost interceptate în spațiul aerian european mai mult de 100 de ori în anul trecut, potrivit Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord. În octombrie, un avion militar rus a efectuat manevre aeriene în Europa pe o scară nemaivăzută de la sfârșitul Războiului Rece. În decursul anului 2014, avioane de vânătoare britanice au interceptat de cel puțin 5 ori nave militare rusești intrate în spațiul aerian britanic, a declarat ministrul britanic al apărării.

Distrugătorul britanic HMS Dragon

Distrugătorul britanic HMS Dragon

La începutul acestei luni, US Navy a asistat Marea Britanie într-o căutare maritimă în largul coastei de nord-vest a Scoției, căutare legată de observarea unui periscop rus aproape de locul unde sunt ancorate submarine nucleare  britanice, înarmat cu rachete balistice Trident. Un purtator de cuvant al ministerului de apărare a confirmat că Marea Britanie au primit asistență din partea SUA.

Și în luna mai, Marina Regală a desfășurat una dintre bijuteriile flotei sale, distrugatorul HMS Dragon, pentru a păstra ochii pe o forță navală rusă neobișnuit de mare care a trecut prin canalul englez.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*
Website