23 februarie – o altă mare minciună a bolșevicilor

Bolșevici propagandând teroarea roșie

Ziua de 23 februarie a însemnat pentru bolșevici și armata roșie o înfrângere zdrobitoare. Lenin a acceptat ultimatumul nemților și până la 4 martie mașinăria de război germană a continuat ofensiva.
Tratatul de la Brest-Litovsk semnat la 3 martie între Rusia și Puterile Centrale, dictat în totalitate de germani, scoate din componența Uniunii Sovietice regiuni întregi, transformând Rusia într-o colonie și dând naștere proceselor de cucerire a independenței Finlandei, Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Practica de a face din alb negru, din minciună – adevăr, din umilință – onoare, din degradare – valori tradiționale a fost utilizată de comuniștii sovietici cu fiecare ocazie. Astfel au transformat această umilință în „Ziua Apărătorului Patriei”, când în realitate, în acea zi bolșevicii au îngenunchiat și au transformat Imperiul Rus într-o colonie. Doar încheierea Primului Război Mondial cu înfrângerea Puterilor Centrale a permis comuniștilor ruși consolidarea și ieșirea din colonia germană.

Deportare în timpul teroarei roșii

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*
Website