FSB, Vladimir Putin și asuprirea fostelor Republici Sovietice

Partea I

Motto: Cine nu învață din trecut nu are viitor.

Pentru a înțelege mai bine evenimentele de acum din estul Ucrainei este important să trecem peste câteva file din istoria contemporană a Rusiei și a conducătorului său, Vladimir Putin.
La 12 mai 1997, Federația Rusă semnează tratatul de pace cu Republica Cecenă Ickeria după ce a capitulat rușinos în fața poporului cecen constituit din 1 milion de oameni, armata rusă înregistrând pierderi colosale.

Doi ani mai târziu, în august 1999, Vladimir Putin este desemnat Prim-Ministru și numit drept succesor de președintele în exercițiu, Ielțin. Numirea lui Putin drept Prim-Clădire aruncată în aer în MoscovaMinistru a coincis cu operațiunea militară pe scară largă a forțelor federale rusești împotriva militanților care au intrat în Daghestan. O lună mai târziu, în Moscova, Volgodonsk și Buinaksk au fost detonate câteva clădiri, 307 oameni pierzându-și viața și peste 1700 de oameni primind răni de complexitate diversă. Aceste evenimente au avut un efect foarte

Litvinenko otrăvitmare asupra rating-ului lui Putin, a câștigat alegerile prezidențiale cu 52% din primul tur și au pregătit opinia publică pentru invadarea Republicii Cecene Ickeria. Alexander Litvinenko și Yuri Felshtinsky au descris acele tragedii în cartea „FSB aruncă în aer Rusia”. Alexander Litvinenko moare asasinat la 23 noiembrie 2006, otrăvit cu Poloniu-210.

Armata rusa în CeceniaInvazia Federației Ruse în Republica Populară Ickeria a fost o filă tragică din istoria omenirii. Orașe și localități întregi au fost egalate cu pământul, poporul cecen suferind un adevărat genocid – 20% din populație fiind ucisă, 300.000 de oameni dintre care 42.000 de copii.

Va urma.Groapă comună cecenia

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “FSB, Vladimir Putin și asuprirea fostelor Republici Sovietice

  1. Lumea uita repede masacrele urss varianta pukyn; nu tiu minte niciun protest al astora gen ciarli impotriva miilor de morti din alte zari decat „lumea civilizata”…Preocupati cu spleenul vietii de zi cu zi, ne prefacem ca ce se intampla altora noua nu ni se poate intampla, exemplul care imi vine in minte cel mai usor e cel al Ukrainei in 1992, cand s-a prefacut ca ce se intampla pe Nistru nu e si cu vinovata ei „neutralitate”; astazi Ucraina tipa peste tot, cand ACELASI urss pukinist o ataca, precum Basarabia in 1992, Cecenia in 1997 sau Georgia in 2008….”Cine nu invata din istorie, risca sa fie strivit de ea!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*
Website