Verii Țopa, Sergiu Mocanu, Platforma DA și Plahotniuc

Victor și Viorel Țopa – nepot și fiu de comuniști, îmbogățiți alături de Voronin și Plahotniuc

Tatăl lui Viorel Țopa este Tudor Țopa, un „jurnalist” sovietic moldovean. A absolvit Universitatea de Stat de la Chișinău (1957) și școala superioară de partid de la Moscova (1971). Stagiar la „Komsomolskaia pravda„. Membru PCUS din 1965. Timp de 5 decenii colaborează în presa periodică, a fost redactor-șef al ziarului „Moldova socialista- Moldova Suverană” (din 1952, iar din 1988 redactor -șef). Șef al sectorului de presă al CC al Partidului Comunist între anii 1971-1988. Redactor – șef al revistei „Tribuna” a CC al PCM (1984-1988). 

tudor topa comunist

„Tot acest pământ, este pământ sovietic! De la Insulele Kurile la Carpați, de la Oceanul Arctic la Pamir, este Patria noastră!” Fragment din cartea „Fortăreața necucerită”

Tudor Țopa a scris mai multe cărți și eseuri „documentare”, amintim câteva – istoria unității de partizani „Jurnalist”, care a activat în primăvara anului 1944 în Codrii Moldovei, unde se descrie apriga luptă cu „fasciștii” români, a scris multe pagini „interesante” despre isprăvile „eroilor” unităților blindate „Pentru Moldova sovietică” și „Din Moldova  muncitorească.” , eseu despre  „Apărătorii de la Brest” , „Iau focul asupra mea!” (despre comsomolista „eroină” Iulia Kvitkovskaia din satul Livădeni), „Eroii militari din oțel” și alte cărți propagandistice în care slăvea ocupanții ruși și crimele lor față de poporul român dintre Prut și Nistru.

Viorel Țopa a absolvit în 1990 Institutul de Management din Moscova, în perioada 1999–2001 a fost preşedinte al SA Banca de Economii, a candidat la funcția de primar al or.Chișinău în 2003 din partea BE PSD-PSL.

Victor Țopa în 2001 a fost ministru al transporturilor și comuncațiilor în guvernul comunist Tarlev 1. Victor Țopa, Viorel Țopa și Vlad Plahotniuc au fost acționari la Victoriabank, până ce Plahotniuc prin atac raider a preluat acțiunile verilor prin atac raider, de atunci, ei sunt în „război”.

Sergiu Mocanu – de la Roșca la Snegur, apoi la Voronin

Președintele partidului „Mișcarea Populară Antimafie” a fost ales în funcția de deputat în 1994 pe listele Frontului Popular Creştin Democrat. În 1998 este reales deputat din partea Blocului Electoral „Convenția Democrată din Moldova”, în frunte cu Mircea Snegur. În 2001 aderă la PCRM iar în 2002 candidează la funcția de președinte PCRM, dar suferă eșec. În perioada 2004 – 2007 este consilier cu misiuni speciale al Preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

Platforma DA – de la lupta cu mafia la lupta cu unioniștii

După ce unii fondatori ai Platformei DA au criticat dur articolul Societății Oroles, Constantin Cheianu a scris câteva articole în care îi lauda pe verii Țopa și le mulțumea pentru ocazia de lucra la Jurnal TV și a afirmat în cadrul emisiunii Mai pe scurt următoarele: „Acei care au furat miliardul i-au pus pe unioniști să declare că vor ocupa clădiri de stat.” Nu vom comenta, lăsăm pe fiecare să-și facă propriile concluzii.

Menționăm că “OROLES” este o mişcare anticomunistă de la înfiinţare şi îşi propune demascarea ororilor provocate de acest regim, arătarea ineficienţii orânduirii marxist-leniniste,cât şi a politicilor şi scopurilor totalitare ale partidelor comuniste.

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*
Website